08-05-09

R.I.P.

smerige_bromvlieg_01Hoe ver gaat mijn dierenliefde ? Heel ver, maar ze stopt bij de bromvlieg.
Nog geen vijf seconden stond mijn achterdeur open, voor de eerste keer dit jaar, en er was er daar al ene.
Ze heeft het moeten bekopen met haar leven. En er gaan er nog volgen, dat weet ik nu al zeker. Ik word zot van hun lawaai, en hun getik tegen het raam.
Wat is dat toch met sommige insekten? Ik had het eerder al over het belachelijk gedrag van de mot, maar de bromvlieg is al niet veel beter.  Zet uw deur dus vijf seconden open en ze is binnen. Je zou denken: die wil dus absoluut binnen zijn. Maar neen, ze is nog maar nét binnen en 't eerste wat ze doet is naar het raam vliegen om weer buiten te geraken. Ze moeten wel weten wat ze willen hé.
Jamaar, het kan nog straffer. Als je dan toch eens je goed hart toont en je drijft ze naar een openstaande deur om ze weer buiten te laten (ondertussen zitten er wel al 4 nieuwe binnen), dan is ze nog geen 20 centimeter buiten en ze verandert van gedacht. Hopla, weer naar binnen, en alles begint opnieuw.
Daarom: kort spel, gewoon dood slaan.
Deze hier is nog niet "wedergekeerd tot stof en as", maar ze zit ondertussen wel al volop tússen het stof en de as: in mijn stofzuigerzak.

Trouwens, wie kan mij de "toegevoegde waarde" van een bromvlieg uitleggen ? Waarom zijn er bromvliegen ?

10:33 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (7) | Tags: amai |  Facebook

Commentaren

Hahahahahaa! Ik voor mij vind dat álle insecten wel weg mogen, behalve de vlinders...voor die in de plaats dan ook maar alle achtpotigen! hahahhahaaaaa!
En nee...schilderen is gewoon leuk en behangen is een opgave...niks geen uitdaging aan! hahahaha! Maar ik moet er tussen de bedrijven door inderdaad weer eens verder mee...maar zoals je zegt...de volgende vakantie komt er alweer aan...of eigenlijk lang weekend...Hemelvaart! Heb gelukkig geen haast met dat kamertje! hahahahahahahahaaa!
Groetjesssss!
( en ik maar denken dat jij geen vlieg kwaad doet...hahahaha!)

Gepost door: mizzD | 08-05-09

Geert, de toegevoegde waarde van een bromvlieg ? Ik zou het begot niet weten. Volgens mij zijn bromvliegen en muggen enkel en alleen uitgevonden om ons te pesten.
Groeten !

Gepost door: Piet | 08-05-09

waarom zijn bromvliegen zo dom het huis van Geert binnen te vliegen? Antwoord:

Insecten denken niet na! Ze gaan gewoon instinctief af op een mogelijke voedselbron. Ze volgen daarbij minuscule hoeveelheden geurstoffen die van een of andere eetbare stof de lucht indrijven. En aangezien bromvliegen zijn ontstaan lang voordat mensen huizen begonnen te bouwen, hebben ze in de loop van de evolutie (nog) niet geleerd op te passen voor de gevaarlijke labyrinthen die Homo sapiens construeert.

Deze vraag werd beantwoord door:
dr Rudy Jocqué
Afdelingshoofd Invertebraten

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Gepost door: ank | 08-05-09

@Ank. Ja, typisch een dokter: een half antwoord waar je niets kan mee aanvangen. Waarom, eens ze binnen is, gaat die bromvlieg niet verder op die eetbare stof af ? Die eetbare stoffen hangen bij mij echt wel niet aan de ramen (denk ik).

Gepost door: Geert | 08-05-09

hoi geert,
plastic zakjes in de deursponning hangen met water dat schijnt te helpen daar vliegen ze niet onder door,

de bloem op mijn log is de brem
Cytisus scoparius :-)

een plant in het wild:-)

mooi hé...:-)))
fijn weekend gewenst hé

Gepost door: klaproos | 08-05-09

Hahahahahaha!! '(denk ik)'...dat zegt alles Geert hahahahaha! :P

Gepost door: mizzD | 08-05-09

HAHAHAHAHAHAA! Jou onderschatten? Ik zou niet durven! :P En ik heb toevallig ook een hekel aan ramenzemen...en eigenlijk ook aan alle rest van huishoudelijk werk ( en ik heb geen poetsvrouw)...dat er hier geen invasie van vliegen is, sta ik nog verbaasd over! woehahahahahahahahhaaa!

Gepost door: mizzD | 08-05-09

De commentaren zijn gesloten.