02-05-09

Laat de crisis maar doen...

.... ik zal alvast niet vergaan van de honger.


sla_020509rucola_020509

Sla genoeg om er alle dagen wat te eten mocht het echt nodig zijn. En om de smaak wat te varieren kan ik er binnenkort wat rucola bijdoen.

tomaten_1_020509tomaten_2_020509Bij de tomaten verloopt alles ook naar wens, de oudste plantjes staan in bloei, dus de eerste mini-mini-mini tomaatjes zijn al een feit.

druiven_020509brocoli_020509Er moet ook fruit zijn bij een evenwichtige en gezonde voeding, daar zullen mijn druiven helpen voor zorgen in het najaar. Natuurlijk zijn ze veel beter dan die in de winkel, het zijn échte muscatdruiven.
En de brocoli groeit ook al voortreffelijk, nog eventjes en hij is bestand tegen de eerste aanvallen van het koolwitje. Tenminste, de brocoli zal sterk genoeg zijn om mij toe te laten tijdig in te grijpen zodra ik iets merk. Tijdig ingrijpen is hier gewoon wat water vernevelen op de rupsen, ze laten zich dan gewoon op de grond vallen, en daar houden ze het niet zo lang uit. 't Zijn dus echt wel domme rupsen hier bij ons in de buurt.

wortels_020509pastinaak_020509 De wortels en de pastinaak staan ook al goed boven de grond, en mogen binnenkort uitgedund worden. Volgens de regels van de teeltwisseling zouden hier geen uien mogen bijstaan, maar ik voorlopig trek ik mij dat niet aan: een rijtje uien, een rijtje wortels, een rijtje uien, een rijtje pastinaak, en zo opnieuw. Op die manier ben ik de wortelvlieg én de ajuinvlieg te slim af. De wortelvlieg kan niet tegen de geur van ajuinen, en de aljuinvlieg houdt niet van de geur van wortels. Simpeler kan het dus niet.

peultjes_020509sjalot_020509Nog een maand of zo, en dan kan ik ook beginnen aan de verse peultjes. Nu zijn de plantjes nog klein, maar dat blijft natuurlijk niet duren. En om die op smaak te brengen staan de sjalotten al klaar. Vóór de peultjes staat de spinazie al mooi in blad, dat zal nu heel snel gaan. Niets lekkerder dan verse spinazie: plukken, stomen, eten.... heerlijk.
Er is natuurlijk nog meer, maar dat komt later wel eens aan bod.

Commentaren

Mmm, echte groenten, niks dat lekkerder smaakt.

Fijn weekend !

Gepost door: Mamapippa | 02-05-09

mmmmmmmmmmmmmm
dat mis ik wel geert:-)
eigen groente,
máár ik heb tóch pompoenen gezet:-)
whahahaha op de 25m2 moet dat kunnen :-)

we zullen zien :-)
in ieder geval ben jij lekker van de rucola aan het genieten :-)
mmmmm heerlijk,

geniet een heel weekend lang hé.

Gepost door: klaproos | 02-05-09

Enne.... Wie gaat al dat vele lekkers eten, Geert, het komt namelijk altijd met heel veel tegelijk!
Ga je ook nog wecken of invriezen,
weet je, ik verwacht dat jij dat doet, dat je ook voor jezelf in wintertijd zorgt...
En wat je hier veel ziet straks, is een kraampje aan de straat!
Misschien ook een idee, dan komen je bloggers vanzelf wel langs!!!
Gezond weekend!

Gepost door: ank | 02-05-09

Oh, dit doet me denken aan vroeger, mijn ouders hun moestuin. En in een klein stukje daarvan mocht ik zaaien en planten wat ik zelf wou.

Nog een leuk weekend, Geert!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 02-05-09

Malse sla! Een paar jaar geleden hadden mijn ouders ook sla in hun serre. En verse peterselie!!! MMmmmmm! Ik vond die altijd veel malser dan die in de winkel. Ik ga binnenkort een mini-kruidentuintje aanleggen,in de zandbak van de kids. Daar spelen ze toch niet meer in,en hij ligt er maar triestig bij!
Wat die dikke nek betreft? Ik moest er wel om lachen,ze! Ik verwacht dan ook wel enkele reactie's?!! Whoeoehahahaahahaa!!!

Fijn weekend nog!
Greetz!

Gepost door: Els | 02-05-09

Hoi Geert, wat een luxe om zelf groenten te kunnen kweken, hé :-)
Hopelijk mogen wij dat hier ook nog lang doen, want de gemeente is al jaren bezig om onze achtertuin te onteigenen. Als t er ooit van komt, hebben we geen groententuin en kippeweide meer :-( dus ook geen lekkere eitjes meer!
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 02-05-09

Ah ah eerste pastinaak !!! Ui mag wel ertussen hoor.
wat ligt eronder die brocoli, gewoon worteldoek ? leg me dat eens uit over koolwitje. heb 2 spitskolen en 2 rode staan...

Gepost door: one life | 03-05-09

en van die druiven ga ik je zeker niet tegenspreken!!!!!!!!
ik hoef genen brol vanuit de winkel zenne lang leve de belgische tafeldruif ( als je weet wat een werk de serristen hier bij hebben!!!!!!!)
fijne maandag Geert

Gepost door: callemie | 04-05-09

De commentaren zijn gesloten.