25-04-09

Een vreselijke plaag...

Elk jaar weer opnieuw, telkens erger en erger. Vorige zondag was het weer van dat.
Meestal begint het zo vanaf half april. Je mag er donder opzeggen, in april een zonnige zondag met aangename temperaturen en ze zijn er.
De motorrijders.

Met duizenden komen ze naar buiten en iedereen moét hen gehoord hebben. Of je ze wil zien, daar beslis je gelukkig nog min of meer zelf over, maar ze niet horen, dat is écht wel onmogelijk.

Ik kan me best inbeelden dat het aangenaam kan zijn om op een motor rond te toeren, maar waarom moeten die dingen zoveel lawaai maken ? En waarom staan die zo goed als allemaal boven de wet - een enkele uitzondering niet te na gesproken ? Vijfennegentig percent van hen rijdt voortdurend te snel. En dan gaat het hier niet over 5 of 10 km te snel, het gaat écht om onaangepast rijgedrag. Hoe weet ik dat ? Je hoeft dat niet te zien, je hoeft dat wat mij betreft ook niet te meten, je hóórt het gewoon.

Over quads ga ik maar niet beginnen, ik zou kunnen grof worden.

11:09 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook

Commentaren

Poesjes Moederpoes zoekt nu al Geert. Er zijn er tenslotte al drie uit haar nestje verdwenen. Ze komt ook "vragen" waar ze zijn. Ik vind het ook zo zielig.

Ik wens je een fijn weekend!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 25-04-09

Geert, Prachtige tuin heb jij ! Het moet zalig zijn om daar te vertoeven en er heerlijk rustig te genieten van de geuren en van het zoemen van de bijtjes. Zolang er geen motorrijders passeren, natuurlijk.
Groeten en een fijn weekend !

Gepost door: Piet | 25-04-09

Bij het lezen van de titel dacht ik dat het over één of andere insectenplaag ging gaan ...Maar dit is een laagvliegersplaag ;-)

Dat roze bloempje op de fotoblog is afkomstig van een Prunus, de volledige naam ben ik totaal vergeten.
Wat betreft onze verbouwingen, die vallen inderdaad soms wat stil. 't Is allemaal niet gemakkelijk als je alles zelf wil/moet doen en je tegelijkertijd ook moet gaan werken. Maar er is wel lichte vooruitgang hoor ...

Fijn weekend !

Gepost door: Mamapippa | 25-04-09

tja ze zijn niet allemaal rustige toerders hé
venteke heeft er eentje maar das om zondag een zalig toertje te maken en te genieten niet om lawaai te maken
ik vind het ook vreselijk hier in de buurt zijn er ook zo van die vreselijke mormels die precies een wedstrijd houden om het meest lawaai te maken!
pfffffffffff

Gepost door: callemie | 25-04-09

En de elektrische rolstoelers dan? Die zijn nog erger! Maar gelukkig geringer in aantal! ;-)

Het is goed dat je hier je hart lucht over iets dat je niet aangenaam vindt, Geert.

Hopelijk houden de motards die jouw log lezen, in de toekomst een beetje rekening met jouw verzuchtingen.

Nog een prettig weekend!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 25-04-09

zolang je maar niet over die 4x4rijders begint LOL

Gepost door: one life | 25-04-09

da's waar geert, da's bijzonder ergerlijk,
weet je, je denkt lekker rustig te wonen en dan komen de toertochten van motoren, en wordt je uit je luie zetel gereden....
schandalig...
ik leef met je mee, en wens je morgen een rustige dag toe,
groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 25-04-09

. .. . wij wonen aan een kruispunt met verkeerslichten, als je eens wist dikwijls we ze weer maar eens horen optrekken

Gepost door: merel | 25-04-09

gaat het weer een beetje geert:-)

Gepost door: klaproos | 26-04-09

inderdaad we kunnen er hier ook van meespreken. Je weet waar we wonen hé. Je hoort ze voorbij 'knallen'.

Gepost door: cindy | 26-04-09

Geert, bedankt voor je bemoedigende woorden. En eigenlijk heb je gelijk. Ik moet afleren om me iets aan te trekken van wat anderen van me denken. Heeft te maken met mijn opvoeding en dat krijg je er niet makkelijk uit. Maar ik moet dat maar eens achter me laten.
Raar, maar ik heb er ook altijd moeite mee als mijn ventje zo eens af en toe (gelukkig maar zelden) bloemen afknipt en in huis zet. Ik heb ze ook niet graag weg uit hun natuurlijke habitat. Ze leven tenslotte !
Van die motards hebben wij gelukkig hier niet al te veel last, alhoewel ik me ook al dikwijls de vraag gesteld heb waarom die toestellen zoveel lawaai moeten maken en waarom sommigen ervan houden om ze echt te laten brallen.
Hier is het eerder een kwestie om je opzij te reppen voor de 'wielerterroristen', die je liever omver rijden dan zelf eens even wat minderen. Wij wonen in een heel smal straatje en als ik eruit kom, blijf ik zoveel mogelijk rechts vd baan (bijna in de haag) omdat ik er al eens een paar om de motorkap heb gehad omdat ze gewoonweg in de straat komen vliegen en hun bocht helemaal afsnijden. Gisteren in Nl kwamen er ook enkele aan en al van ver schreeuwden ze dat we opzij moesten gaan. Iedereen zijn sport zeg ik, maar graag met wat respect voor de anderen. En dat is er helaas niet vaak meer bij.

Gepost door: stefanie | 26-04-09

Weet je wat het ook vaak is, Geert? Als jij je ergert aan iets wordt het in je hoofd heel "groot" en hard.
Als je je ervoor afsluit, dan "hoor" je het straks niet meer.
Wedden??

Gepost door: ank | 26-04-09

Hahahaaa! Alles maakt tegenwoordig herrie hoor...ik hoor motoren niet echt meer dan andere lawaaimakers! Maar met je reaktie op mijn blog heb je wél gelijk, ik schreef dat al eens eerder...ik heb echt een pokkehekel aan BMW's!!! hahahahaha! ( en bovendien: het gelúid ook van bv een Harley...wauwwww!! :-))) )
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 04-05-09

De commentaren zijn gesloten.