23-04-09

Deze keer ben ik écht kwaad !

Op Microsoft. En bij uitbreiding op alles en iedereen die denkt dat er in Belgie aleen Frans wordt gesproken.
Ik weet dat ik nogal wat lezers uit Nederland over de vloer krijg op mijn blog, die moeten vandaag maar eens overslaan. Tenzij ze misschien (nog wat beter) willen leren begrijpen waarom veel Vlamingen het grondig beu zijn.
Wat volgt is op zich een akkefietje, maar vele akkefietjes samen verworden op den duur tot een fundamenteel probleem.

Deze morgen bij het opstarten van de PC kreeg ik een bericht van Microsoft dat er een pakketje zou geïnstalleerd worden in het kader van het "Genuine Windows" programma. Ik heb daar geen enkel probleem mee. Integendeel, naïef als ik ben ga ik er nog steeds van uit dat de prijzen zouden dalen als iedereen alles korrekt doet bij software.
Natuurlijk werd mijn Windowsversie zonder één enkel probleem gevalideerd als een officiële versie, en ik zou daar voor beloond worden. Ik werd meteen meegenomen naar http://www.microsoft.com/genuine/offers/default.aspx waar Microsoft een aantal toepassingen gratis ter beschikking stelt van hen die officiele software gebruiken, bij wijze van "dank-je-wel".
En nu begint het.
Om zo goed mogelijk uit te leggen wat de eigenschappen zijn van de gratis aangeboden software kan je op de bovenvermelde site aangeven van welk land je bent. Voor mij is dat dus "Belgium".....
En vanaf dan verloopt alles in het Frans. Geen keuzemogelijkheid. Je bent een Belg, dus... je bent franstalig.
Zij die mij kennen weten nú al dat ik onderussen Microsoft reeds gekontakteerd heb. Het zal wel weer niet veel uithalen, maar we geven het niet op.
Voor de Nederlanders die tóch tot hier gevolgd hebben: zo gaat dat dus dag in dag uit, al jaren, wat zeg ik, decennia lang. Minder dan 4 Belgen op 10 spreekt Frans, maar als het erop aankomt hebben Vlamingen noch steeds niets te zeggen. Nietwaar meneer Leterme ?
Dank u, Microsoft, om mij eraan te herinneren dat mijn reeds gemaakte keuze voor de verkiezingen in juni wel degelijk de juiste is (en 't is niet het VB).

Natúúrlijk kon ik de uitleg krijgen in het Nederlands. Maar dan moest ik mezelf uitgeven voor Nederlander.
Geef toe, dat gaat nét iets te ver. 1105
Toch nog eventjes ernstig: ik zou daar eigenlijk geen probleem mee hebben: 1830 hoefde voor mij niet.

11:26 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook

Commentaren

Is toch vreemd hè... als je op een willekeurig pak pasta of wat voor voedingsmiddel dan ook de gebruiksaanwijzing leest, staat er vóór het Nederlandstalig gedeelte altijd 'NL/B:'...dus dat soort luitjes weten het dus wél! Dat Bill zo'n fout maakt hè...!! En we kunnen het niet hebben hoor, dat elke Belg zich maar voor Nederlander uit gaat geven! :P:P:P :-)))
Nee hoor, ook eventjes ernstig, kan me voorstellen dat het jullie danig de strot uitkomt. Maar het is vechten tegen de bierkaai volgens mij...regeringen vallen erop of kunnen erdoor niet worden gevormd...pffff hopeloos!

Die tellers,die worden elke 10 minuten maar geupdate tegenwoordig, vandaar dat het met meer gaat ja. Daarom ook is het zo moeilijk om een rond getal te 'vangen'...ze vallen niet zo vaak!
Dat de hogere harder gaan lijkt me logisch...omdat het bezoek via google erbij geteld wordt...en hoemeer dingen je gepost heb, hoe meer termen er van jou op google staan toch?? Tenminste, dat lijkt mij als digibeet zo!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 23-04-09

Ik heb hier niks aan toe te voegen, met dit postje is alles gezegd !
En 't is zoals MizzD al zei, het is vechten tegen de bierkaai, spijtig genoeg ...

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 23-04-09

. .. niet te geloven ! ! !

Gepost door: merel | 23-04-09

@mizzD & Mamapippa. Jullie kennnen mij nog niet hé: vechten tegen de bierkaai is mijn specialiteit :-))) En denk deze keer maar niet aan een grap omdat hier het woord bier in voorkomt.

Gepost door: Geert | 23-04-09

Kwaad zijn? Vechten waar nauwelijks tegen te vechten valt? Vul "Nederland" in en je kunt doen wat je wilt doen.
Of: vergeet alles,ga lekker in je paradijsje afkoelen!! Of hardlopen!!
Boos zijn en kwaad maken is zonde van je energie.
Natuurlijk schrijft -ank- zoiets,
groetjes
van mij

Gepost door: ank | 23-04-09

:-) wel ... ik ben toch blij dat ik vlaming ben ... zachter en rustiger dan vele noorderburen ... ietske minder zelfzeker ook wel ;-)

Gouden tip van tante Ann ;-) ... bespaar je de nachtmerries ... en ... de meeste dromen zijn bedrog ... :-p Real life is the best ;-)

Ik begrijp je ergernis, maar ik leerde ook al dat ze daar niet wakker van liggen bij zulke wereldondernemingen. Hoewel vele kleine porren ze natuurlijk wel wakker kunnen schudden ;-) Gewoon verder doen dus ;-)

Fijne donderdagavond nog !

Lieve groetjes

Gepost door: ann . | 23-04-09

tja en het wordt erger en erger hoor!!!!
ga maar ne keer naar Brussel winkelen
potverd............ ze bekijken je bijna scheef als je ndls spreekt maar ik ben steenbok dus koppig dus ik blijf gewoon verder mijn taaltje spreken!!
en zeg
wat is dat ??? hahaha jij wilt een muziekje ja dat krijg je erbij als je wil maar ik garandeer niet dat je het kan beluisteren hahahahahahah

Gepost door: callemie | 23-04-09

Kan me je frustraties wel indenken, heb langgenoeg in Vlaanderen geleefd om het te begrijpen, maar windt U niet teveel op Geert. Vlaanderen boven...

Gepost door: Danique | 23-04-09

Tja Geert, je kan je daar s kwaad over maken en hopen dat t ooit zal veranderen.
Als ik uitleg krijg in t engels, doe ik de moeite nog om t door te nemen, maar als t in t frans is, dan gaat t onmiddellijk richting prullenbak :-)
Nog een fijne avond!

Gepost door: Ri@ | 23-04-09

Wat is er... grappig aan bier?? :-)))

Gepost door: mizzD | 23-04-09

volledig mee eens! ik sluit me volledig aan bij je mening én zet dezelfde bol rood weldra op de verkiezingspapieren!

Gepost door: cindy | 24-04-09

De commentaren zijn gesloten.