22-04-09

Voorjaarsimpressie

De tuin laat zijn winteruitzicht volledig varen, en geeft ons vanaf nu elke twee weken een totaal andere aanblik.
Alle foto's zijn aanklikbaar.

Plox_subulata_Purple Beauty_1Plox_subulata_Purple Beauty_2 De lage phlox, Phlox Subulata is ideaal als bodembedekker. Bloeit tamelijk lang en laat zich zeer gemakkelijk bijsnoeien. Bovendien min of meer wintergroen. Hier de variëteit Phlox Subulata Purple Beauty.

Brunnera_macrophyllaDicentra_formosa Over de Brunnera Macrophylla, het Kaukasisch vergeet-mij-nietje, hadden we het al. Ook goed geschikt voor grotere oppervlaktes. Het "gebroken hartje", Dicentra Formosa, bloeit bij mij lang en goed, zelfs in de schaduw. En het is er altijd vroeger bij dan in de boeken staat aangegeven.

Viburnum_Plicatum_Mariesii
De aandacht op de heesterborder wordt momenteel nog afgeleid door de Exochorda Macrantha The Bride, welke onlangs uitgebreid aan bod kwam. Maar in zijn rug ontdekken we nu al de stilaan verkleurende knoppen van de Viburnum Plicatum Mariesii. En daar wordt binnenkort zeker een artikel aan gewijd, want het is absoluut de moeite.

Draba_sibiricaGeranium_Sanguineum Links een fijn bodembedekkertje waarvan het groen niet veel hoger wordt dan 2 cm, en waarvan de gele bloemetjes op een fijn steeltje zo'n 10 cm omhoogsteken: Draba Sibirica. Maar zodra het allereerste bloemetje van de Geranium Sangiuneum verschijnt weet ik: het bloeiseizoen is nu echt begonnen. Die geranium bloeit van eind april tot eind september, of nog langer. Weliswaar minder uitbundig na de hoofdbloei, maar terugsnoeien kan helpen. Je kunt er niet te veel van hebben van deze geranium.

Iris_pumilaPhlox_divaricata_White_Perfume Van mijn donkerpaarse Iris weet ik niet zeker welke cultivar het is, alleszins behoort hij tot de Iris Pumilla famillie, het zou de Cherry Garden kunnen zijn. Vraagt veel kalk. Daarnaast zien we nog iemand uit de Phlox familie: een Plox Divaricata "White Perfume". En ze ruiken inderdaad heerlijk. Wordt zo'n 20 cm hoog.

Trollius_Cultorum_Earliest_of_allWeethetnieteventjes De Trollius Cultorum "Earliest Of All", duidelijk van de Ranunculaceae, is een plant die na de bloei goed mag teruggesnoeid worden, want het overblijvend bladgroen ligt er snel slordig en verdroogd bij. Veel kans dat ze nog eens bloeit. Over het hele mooie witte bloemetje rechts blijf ik u voorlopig de uitleg verschuldigd: ik kan er al twee dagen niet meer op de naam komen. Nochtans veel aangeplant. Wie helpt mijn geheugen ?

tuin_220409
En tenslotte. Twee weken zitten er tussen de foto hierboven en deze hier, bijna onderaan van de blogpagina. Het gaat inderdaad heel snel in april.

Commentaren

Euhmm... die witte, is dat niet scheefbloem? Daar stond de tuin van mijn ouderlijk huis ook altijd vol mee! Prachtige foto's weer allemaal! Vorige week op de camping zo'n zelfde lila phlox gefotografeerd, maar bleek thuis bewogen.
Mooi mooi mooi...heb weer genoten hier!
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 22-04-09

Oh ja... en wat jij dus met die geranium heb, heb ik dus met mijn oranje klaproosjes! :-)))

Gepost door: mizzD | 22-04-09

Even gegoegeld... en denk dat scheefbloem (of Iberis) het wel is ja!

Gepost door: mizzD | 22-04-09

Zo... bedoelde ik het precies ja! Eerlijkheid vind ik heel belangrijk...hoewel er natuurlijk blogjes zijn die alleen maar uit fantasie bestaan...maar dat moet dan ook duidelijk zijn!
Ik heb volgende week toevallig ook een postje over m'n haat/liefdeverhouding met motoren hahahaha, staat al onder de planknop! :-)

Gepost door: mizzD | 22-04-09

goeiemiddag geert,
wat een zaligheid om hier even doorheen te mogen lopen, nu ik zelf geen tuin meer heb om zo heerlijk in te ploeteren :-)
het plantje is de iberus sempervirens oftewel de scheefkelk,
die had ik ook :-) met de nadruk op had:-)

groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 22-04-09

tja ze zijn me al voor hahahahah
en amaai zenne wat een mooi tuin heb je toch
heerlijk om ons te laten meegenieten!!!
je hebt zeker en vast groene vingers!!!!!
en muziek gaat nog steeds niet ik geef het op hoor!
thx anyway

Gepost door: callemie | 22-04-09

Hoe durf je..... mij te vragen of ik in het Paradijs woon??
JIJ
woont er toch al???

Gepost door: ank | 22-04-09

Amai, die Phlox op de eerste foto zijn zo mooi !
Het moet gewoon hemels zijn, om in zo'n tuin te kunnen genieten van al het moois !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 22-04-09

Whoow! Wat een prachtige tuin!!!
Jij hebt waarschijnlijk wel je handen vol?!
Maar ook zo veel plezier ervan!!! En nu staat alles ook op z'n mooist,vind ik.
Wanneer het wat warmer wordt en minder regent ziet alles er zo droogjes uit,hé?
Echt mooie tuin,chapeau!

Groetses!

Gepost door: Elsje | 22-04-09

Wat een prachtige tuin...ben zelf een grote tuin aan het aanleggen...ik weet wel wat ik mooi vind ...maar vind het wel moeilijk om er aan te beginnen en een totaal beeld er over te krijgen...fijne avond

Gepost door: Yolanda | 22-04-09

van @lles wat Wat een geweldige tuin Geert.
Door klaproozsie kom ik even bij je op bezoek.
Heerlijk om hier te vertoeven.
Groetjes :) Aly

Gepost door: ajeetje | 22-04-09

Niet alleen uw foto's van de bloemen, maar ik uw n dan uw tuin,
daar ben ik gewoon weg van.

Gepost door: Roy | 23-04-09

De witte bloempjes zijn volgens mij Iberis Sempervirens. Ook een wintergroen plantje.

Gepost door: Joris | 03-05-09

De commentaren zijn gesloten.