16-04-09

De M-brigade

In 2009 is het precies 50 jaar geleden dat de Melkbrigade werd opgericht.

de M-brigade_1

de M-brigade_2Wij waren met ons gevijfen natuurlijk lid van dit selekt gezelschap. Temeer omdat ons vader in de zuivel werkte, wij móchten dus niet ontbreken.
En er is wat melk gedronken bij ons.... dat hou je niet voor mogelijk. Een jong gezin met vijf kinderen, met een relatief laag inkomen, maar waar - omwille van vaders job - melk gratis was. Moet ik er nog iets aan toevoegen ?
Misschien dit: had ons moeder konsekwent alles genoteerd wat je met gratis melk en afgeleide produkten kan doen, er was meer dan één kookboek verschenen met haar naam onder.

Op de foto is er ééntje die zich wat afzijdig houdt. Dat mag geen verbazing wekken, want ik weet zelfs niet eens wie het is. De melk leek haar ook niet echt te smaken. Het moet een stand-in geweest zijn voor mijn jongste zus, want die was toen nog te klein om aan tafel te zitten. Zelfs ik kwam met moeite boven de tafel, en moest dan ook op mijn knietjes zitten.
Ofwel was het toen al een poging om er een beetje bovenuit te toornen.

11:05 Gepost door Geert in Uit de oude doos | Permalink | Commentaren (9) | Tags: kleine geert |  Facebook

Commentaren

Melk Ik lustte (en lust nog altijd) geen melk, enkel om er dingen mee te maken is 't goed.

Bij de melkbrigade moesten wij ook bij en sedertdien werd mijn tegengoesting alleen maar groter.

Eigenlijk is het tegennatuurlijk. Het is iets dat voor kalveren geproduceerd wordt. Mogelijk een bewijs dat ik geen kalf was.

:-D

Gepost door: ms | 16-04-09

Van mij mogen ze die melkbrigade gerust terug "in" brengen want ik drink héél graag melk en eet enorm graag melkproducten.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 16-04-09

Ms heeft gelijk.. hoewel ik graag melk drink ( en zuivelproducten eet) heb ik nog maar pas gelezen, dat elke melksoort alleen maar goed is voor de diersoort waarvoor het bedoeld is! In koemelk zitten 2 stoffen ( fosfor is de ene en de andere ben ik nu effe kwijt) die het opnemen van de calcium uit de melk ( dat zo goed zou zijn voor de botten) bemoeilijkt of zelfs tegenwerkt...ergo: iemand die veel melk drinkt kan botontkalking krijgen...kan het nog gekker?? Moedermelk is voor babies het allerbeste en daarna zouden we eienlijk helemaal geen melk meer hoeven drinken...dat was althans het betoog van de betreffende website. Het vervelende is, dat ik dit tijdens het googelen tegenkwam en het niet meer terug kan vinden...anders zou ik het staven met de betreffende URL natuurlijk! :-)))
Anyway...ik drink heel graag melk...en mijn vriend nog meer...die zet 'savonds voor het slapen gaan een 2literpak aan zijn mond en klokt het leeg! Dat gaat met zijn lange botten nog problemen geven dan..! :P
Het meisje rechts op de foto heeft wél precies hetzelfde jurkje aan als je zus zo te zien...zal het dan toch geen familie geweest zijn...een nichtje of zo?
Vind het in ieder geval een hele grappige foto zo allemaal als Joris Driepinter aan de melk! haha!
Groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 16-04-09

melk is goed voor elk.. maar elk is niet voor melk...
en ik moch er geen drinken,op school kon ik enkel toekijken hoe anderen hun flesjes leegdronken,en ik kreeg enkel.. een glaasje water:-(...want ik heb nl,een koemelkalergie...
en drink dus nooit melk,grtjs....

Gepost door: guusje | 16-04-09

Bij mij is de nostalgie dat we met een melkkruikje melk bij de boerderij gingen halen, elke dag vers, maar ook niet voor mij.

Bij mijn oma werd de melk afgeroomd, en dan had je pure room. Nu noemt men dat veel te vet, maar de mensen hadden lichamelijk zware arbeid en hadden het echt wel nodig!
Zo wordt ik weer even terug in de tijd gebracht!

Bovendien krijg je van melk witte haartjes...

Gepost door: ank | 16-04-09

@Ank. Wat de laatste zin betreft: daar is nu geen gevaar meer voor. Wat er niet is kan ook niet wit zijn.

Gepost door: Geert | 16-04-09

Hey kleinen witn!!! Hahahaha! Super leuke foto's!!!
Hey,bedankt voor je reactie op mijn blogje,hé!
'k Ga der nie van wakker liggen,zenne!!! DJUU!

Ik wens je nog een aangename avond en een superleuke week!!!
Dada!!

Gepost door: Elsje | 16-04-09

Hey Geert, 'De Melkbrigade' klinkt me bekend in de oren. Maar daar houdt t dan ook mee op. Ik kan me er niks meer van herinneren.
Ik ben geen melkdrinker, misschien daardoor dat ik t al vergeten ben :-)

Gepost door: Ri@ | 16-04-09

:-)))
je hebt het wel ver gebracht hé geert,
melk wie is er niet groot mee geworden is een slogan,:-)
tóch hé,als je gaat googlen op melk dan zul je je verbazen hóe slecht het is voor een mens..

slaap lekker en droom niet van overspannen klaprozen :-))

liefs
klaproos

Gepost door: klaproos | 20-04-09

De commentaren zijn gesloten.