15-04-09

Vrije meningsuiting ?

Ja natuurlijk, maar niet tegen iemand van CD&V ?

Er is gisteren een nieuwe blog bijgekomen in de kategorie "dagelijks leven". Ik ga hem niet vermelden, want ik voel me niet geroepen om er er reklame voor te maken.
Maar de blog gaat over het dagelijks leven van een CD&V politica, hoewel de eerste posting meer weg heeft van een curriculum vitae of een goed-nieuws show. U mag zelf kiezen.

Ik kon me gisteren niet bedwingen om een reaktie na te laten. De eigenares van de blog verkoos de reakties echter te "modereren" vooraleer ze geplaatst worden.

Het is onmogelijk dat mijn reaktie ondertussen nog niet opgemerkt werd door haar, want er zijn vandaag al 6 (zés) nieuwe berichten verschenen op die blog. De verkiezingen naderen immers. Maar mijn reaktie - hoewel zeer braaf en beleefd - past niet in de goed-nieuws-show die CD&V vóór elke verkiezing weer opvoert.

Ik heb niets tegen CD&V. Ik heb wel iets tegen partijen en/of mensen die hun beloftes niet nakomen, die iets wat mogelijk naar kritiek ruikt "modereren", die 5 minuten politieke moed niet kunnen opbrengen, die sinds kort ook weer veel of alles veil hebben voor postjes onder het mom dat het vaderland moet gered worden, die....

Was de reaktie zo erg ? Neen, dit was ze:
Niemand kan je tegenhouden om in de aanloop naar de verkiezingen een blog te starten. Bij mij echter werkt dat contraproduktief. En op mijn ouderdom weet ik onderhand dat wat ik denk, vele anderen ook denken....
Niettemin, veel succes.

Mij lijkt het dat Heidi Wuestenberghs beter de instellingen van haar blog zou veranderen zodat er geen reakties kunnen gegeven worden. Want zoals het er nu naar aanlegt gaan we daar straks een vertekend beeld krijgen, want alleen het positieve zal gepubliceerd worden.
Jammer.

Zelfs Bert Anciaux doet beter. Bij hem mag er wel kritiek gegeven worden. Veel kans dat hij dan begint te huilen, maar soit.P.S. Voor wie nu zou beginnen gissen naar mijn politieke voorkeur: voor alle duidelijkheid, ik ben een zéér verdraagzaam iemand,  de rest ga ik niet expliciet verklappen.

18:15 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

Je maakt je véél te druk... over hoe anderen bloggen...laat ze lekker hun gang gaan en bezoek dat blog gewoon niet meer. Beter voor je bloeddruk hoor! Iedereen wéét toch dat politici vlak voor verkiezingstijd álles zeggen om stemmen te krijgen...het is vechten tegen de bierkaai als je hier iets tegen zou proberen te doen...verspilde moeite dus!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 15-04-09

Hallo, politiekers zijn noodzakelijk kwaad, als je t mij vraagt. Beloven doen ze allemaal, maar doen is wat anders hé. En eens aan de macht .... :-(
Nog een fijne avond!

Gepost door: Ri@ | 15-04-09

Hey Geert, we zaten tussen Spa en Stoumont en eigenlijk op de drempel van de Hoge Venen (volgens mijn vader toch), dus misschien was je er inderdaad wel.
Niks aantrekken van de politiek: hun enige opzet is hun imago en de rest kan stikken. IK gruwel al bij de gedachte om weer overal die belachelijke verkiezingspropaganda te zien. Puuurrre papierverspilling. Moesten ze verbieden.

Gepost door: stefanie | 15-04-09

Hihi... ja..kan dat ook wel hoor...eventjes beleefd van me af bijten! Ik laat me sowieso niet alles zeggen...en kan dan heel goed uit m'n woorden komen. Maar...'op papier' alleen...of hier 'op scherm'...mondeling is een ander paar mouwen...ben ik niet zo geweldig goed in! Vandaar dat ik graag blog..kan ik lekker schrijven! :-)))Maar ik verspil m'n moeite niet aan blogjes die ik gewoon links kan laten liggen! :-)))
Groetjes weerrr!

Gepost door: mizzD | 15-04-09

Laat ieder maar zijn of haar ding doen, geniet van de mooie dingen, afgesproken? (ben verre van perfect hoor, ik schreef kuis...)

Gepost door: Danique | 15-04-09

Om éénn reden was het goed een reactie te schrijven.
Nu je weet hoe ze ermee omgaat, is de keuze aan jou.
De keus is overigens altijd aan jou, Geert!
Goede Nacht....

Gepost door: ank | 15-04-09

'k Vond je blogje via Els, heel mooi hoor, ook je tuin!!!!! Politiekers, ze zijn gewoon allemaal dezelfsten!! EIGENBELANG, zakkenvullers, anders niks!!!
veel beloven en weinig geven doen de zotten in vreugde leven!!!!!!Wij zijn als iets te rijp om ons te laten vangen hé!!
groetjes!!!

Gepost door: Yvette | 17-04-09

De commentaren zijn gesloten.