03-04-09

Ik ben weeral kwaad !

Gisteren was ik kwaad op de ORL specialiste. Vandaag ben ik weer kwaad, maar ik weet niet op wie.
Gelukkig moet ik deze keer niet kwaad zijn op "iemand", ik moet kwaad zijn op "iets": op mijn linker oor.

Vooraleer ik verder vertel, en er heel misschien mensen zijn die zich zorgen beginnen maken om mij, ik kan jullie geruststellen: ik ben zoals dokter Lecompte, ik word meer dan 100 jaar. Mij zal nooit iets overkomen. En dat meen ik dus echt wel.

Zo'n vijftien jaren geleden werd ik gedurende een bijna 10u durende operatie in mijn linker verlost van een cholesteatoom.
Een wat ??
Een cholesteatoom !!
Een andere naam voor een cholesteatoom zou kunnen zijn: een tumor.
Jawel, een tumor.
Toen ik dat toen hoorde is er op geen enkel moment ook maar één haar op mijn hoofd geweest dat dacht dat dit slecht kon aflopen. Ik mag dan al weinig haar hebben, toen had ik er zeker nog genoeg om niet te twijfelen: ze gingen dat wel oplossen. Pas nadien hoorde ik dat een cholesteatoom bijna altijd goedaardig is. Goed voor al die anderen, bij mij was dat toch sowieso het geval geweest.
En dat bleek ook.
Het enige dat ik ervan overgehouden heb is een jaarlijks bezoek aan de ORL, die mij te lang laat wachten in haar wachtzaal, en - belangrijker - een fel verminderd gehoor links. En ik die zooooooo graag naar muziek luister. Maar dat gaat nu allemaal nog prima, ik heb nergens last van.

Toen ik gisteren bij de ORL was omdat ik de laatste tijd last had van een "lopend oor" ('k zou nochtans liever hebben dat ik zélf weer kan lopen, i.p.v. mijn oor), vernam ik dat er weer ergens poliepen zitten vanbinnen. 
Daarom ben ik kwaad. Op mijn oor, en ook wel een beetje veel op die poliepen.
Ik neem nu medicatie, en als die poliepen zich daar niets van aantrekken volgt een nieuwe operatie. Allemaal geen probleem, dat komt goed. 
Maar wat moet ik dan met mijn iPod ? Daar zijn twee oortjes aan, en 'k zal er maar eentje meer nodig hebben: een belachelijk zicht.

Daarom ben ik dus eigenlijk kwaad: ik maak mijzelf niet zo graag belachelijk !

 

 

P.S. Voor de Vlaamse lezers: en denk nu niet dat ik een Jood ben. Tot nader order ben ik nog alleen maar boos op mijn oor en op de ORL.
(de rest kan nog volgen natuurlijk)

21:48 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (6) | Tags: cholesteatoom, kwaad |  Facebook

Commentaren

Omdat ik niet Vlaams ben... snap ik dat van die Jood natuurlijk niet...maar problemen met een oor, daar weet ik alles van! Ik heb me nog niet laten opereren...gewoon omdat het een operatie zou zijn waarvan het nut weleens ver te zoeken zou kunnen zijn. Ik heb een vergroeid gehoorbeentje wss...maar welke het is zou pas met een operatie duidelijk kunnen worden. Is het het stijgbeugeltje, dan kan dat meteen vervangen worden voor eentje van kunststof...2 zussen van mij hebben dat al ondergaan en bij beiden is het gehoor er na een tijdje toch weer heel erg op achteruit gegaan. Als het het slakkenhuis is kán er niet eens wat aan gedaan worden en is die eerste operatie gewoon voor niks...ik heb daar dus geen zin in. Maar mijn ( rechter-)oor wordt nu wel erg slecht...gelukkig is mijn linker nog heel erg goed, maar dat is dan ook weer een nadeel...want daardoor zou ik als ik een gehoorapparaatje zou willen kopen, niks vergoed van de ziektenkostenverzekering...raar maar waar! En dus tob ik nog maar even aan!
Btw...2 oortjes aan je iPod...die kunnen toch gewoon in je oren ook al hoor je met die ene niks...loop je toch niet voor gek? Mijn jongste broer heeft een dubbel- en dus dichtgegroeid oor...die kan er echt niks in stoppen! :-)
Nog een vraagje: bij ons heet dat KNO-arts van Keel Neus en Oren..waar staat ORL voor?
Groetjesssssssssssss!
ps. je zo boos maken is slecht voor de bloeddruk...en dat is niet goed voor de gezondheid hoor!! :P:P:P

Gepost door: mizzD | 03-04-09

Dat :P:P:P ... betekent dat ik het ook grappig bedoel hoor...niet zo serieus op mijn grapjes ingaan!
:-)
Maar bloggen kan m.i. best een goeie uitlaatklep zijn als ik echt boos ben...waarom niet? :-)
Beetje lastig 1 iPod met z'n tweeën...of er zouden heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele lange snoertjes aan moeten zitten hè! hahaha!
Welterusten!

Gepost door: mizzD | 03-04-09

:-))
als dat werkt geert ben jij maar lekker kwaad
ik hoop dat het gauw over is voor je

groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 04-04-09

Hopelijk kunnen die poliepen verjaagt worden door de medicatie. Ik duim voor je mee !

Gepost door: Mamapippa | 04-04-09

Action Reaction Da's gwn de stomste reactie diek ooooit in mn leve heb geleze 0.o
en de Domste :D

Gepost door: Nicky | 05-04-09

Goedemorgen Geert, ik lees dit nu pas vanochtend vroeg,
hoe is het nu???
ik kom erop terug, moet, wil ook, no gaan rijden!
maak er toch een fijne maandag van,
ank

Gepost door: ank | 06-04-09

De commentaren zijn gesloten.