29-03-09

Verantwoording afleggen

Eens iets ernstigers.
Ik was daarnet wat administratie aan het doen als, zoals ze dat zo mooi omschrijven, "voorlopig bewindvoerder" over mijn vader. Aangesteld bij vonnis van de vrederechter van het kanton xxxx.

Het is inderdaad een soort vonnis dat over jou wordt uitgesproken. Want één keer per jaar moet je een jaarrapport opmaken waarin elke uitgegeven eurocent in detail moet worden ge-attesteerd. En tussentijds moet je bij elke iets serieuzere transaktie als een klein kind toelating gaan vragen aan de vrederechter. Waarbij je steeds het gevoel krijgt dat het vredegerecht er per definitie van uitgaat dat je zélf uit bent op eigenbelang.
"'t Is toch voor uw vader dat we dat allemaal doen hé", hoor je dan. "We moeten er toch op toezien dat hij nooit iets tekort komt."

Ja, tarara. Als hij ooit iets tekort komt zal het niet aan ons liggen maar wel aan de persoon die hem, toen Alzheimer al wat begon toe te slaan, 25000 EUR wist af te troggelen. Iets wat zelfs voor zijn huisdokter, die hem goed kent, het sein was om een dossier op te stellen ter inleiding van een "verzoekschrift rechtspleging inzake bescherming van de goederen van onbekwame personen". Het verzoekschrift werd snel met goed gevolg behandeld, wat eraan vooraf gegaan is, daar is nooit iets mee gedaan. Integendeel zou ik durven zeggen.

Ik zou hier nog veel meer kunnen aan toevoegen, maar ga dat niet doen, want het internet is een gevaarlijk medium. En alles wat een mens zegt kan tegen hem gebruikt worden. Laat dit laatste nou net zijn waarin mijn tegenpartij uitblinkt.

Misschien vind ik het binnenkort ook wel opportuun om dit bericht gewoon te verwijderen, ik zal nog zien.

11:54 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook

Commentaren

tja je moet er mee oplettten hé
maar jij weet wat je voor je vader doet en dat is het voornaamste hé
fijne zondag geert

Gepost door: callemie | 29-03-09

Da's zo erg, dat er mensen misbruik maken van de meest gemakkelijke slachtoffers.
Beter ook, dat je niet uitwijdt over heel de zaak, want internet is inderdaad een plezant, maar voor sommige zaken gevaarlijk element.
Hopelijk krijgt 'de tegenpartij' ooit een grote lamp waar hij kan tegenlopen !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 29-03-09

merciekes voor je eerlijke gedachte!!
ik vond de mijne ook heel goed hoor
maar fotografen zien dat vanuit een ander oog hé
ikke ben iets minder amateur voor bewerking vandaag dat ik alles onbewerkt laat zien
groetjes

Gepost door: callemie | 29-03-09

Oei! Inderdaad maar beter niet in details te gaan...dit is voor ons al duidelijk genoeg en je kon het eventjes eens ergens kwijt hè!
Het leven is niet altijd even eerlijk...en de mensen ook niet helaas. En het lijkt wel of de 'goeien' het altijd moeten ontgelden. Maar je doet wat je kunt hè...ook als daar vervelende dingen als ter verantwoording geroepen worden bij horen!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 29-03-09

Op je reaktie: Antwerpen-Gent-Brugge is korter ja...maar de overstap in Antwerpen is dermate krap dat je die bijna nooit kunt halen! ( ik schreef daar al vaker over, over sprinten over koffers op roltrappen heen en zo..en dan nog de trein nét weg zien rijden, maar jij volgt mijn blogje nog niet zo lang hè! :-))) ) Dan moet je zowat een uur wachten op een volgende trein...Brussel-Zuid is maar een 20 minuutjes verder reizen maar daar wacht dan een riante overstaptijd van 15 minuten...alles bij elkaar is het dan korter en relaxter reizen! Normaal gesproken dan...nu was het sowieso stressen dus! :-)))
Groetjes weerrr!

Gepost door: mizzD | 29-03-09

Maar man toch! Het zou je lief helemaal niet uitmaken waar je haar mee naar toe neemt of waar je met haar zou gaan wonen, al was het op een vuilnisbelt, als jullie samen zijn maakt de rest toch niks uit?
Rotterdam was ook niet míjn droombestemming voor het leven hoor..maar het maakt niks uit waar ik woon, zolang m'n allerliefste er ook maar is! En dat is ie...al 27 jaar!
En ik vind Gent én Brugge als een sprookje...maar dat vind ik van wel meer plaatsen! :-)))
Doei!

Gepost door: mizzD | 29-03-09

Allé, je zou met jouw lief zeker beter scoren in Gent, hoor :-)

Gepost door: Leen | 29-03-09

nou geert als jij weet dat je eerlijk bent laat de wereld dan maar de wereld.

sterkte hé,
groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 29-03-09

Uiteindelijk is de enige waaraan je verantwoording schuldig bent jij zelf.
Als jij jezelf in de spiegel eerlijk kan aankijken, dan is het goed.
Ik blijf naïef en wil geloven dat mensen eerlijk zijn, hoewel jouw en mijn ervaring ons leren dat het niet zo is.
Ik wens je alle sterkte toe op deze moeilijke weg met je vader, dat is niet gemakkelijk!
En nu moet ik gaan slapen......

Gepost door: ank | 29-03-09

Maar die van de Fortis laten ze wel met rust, kijk, als je maacht en naam of aanzien hebt, dan loopt er nooit iets verkeerd, ben je altijd bevoordeeld.
Kijk nu naar de dochter van Maertens, die krijgt daar een vetbetaalde job aangeboden, die al twee jaar in de vriezer zat...
Daar zal dan ook niet veel werk te bespeuren vallen, en zal de dame in kwestie,daar af en toe wel eens te vinden zijn, arondissementscommisaris, Napoleon riep het in om zijn vrienden een plaatsje te geven, en nu nog altijd.
Ik wil daar ook wel zitten, allé af en toe, als ik voordien weet dat je wil consulteren , dan maak ik wel een afspraak...
En dit aan 8000 euro per maand, jahoor, ..enkel jammer, ben geen zoon van...
Nu heb ik kans dat ik opgesloten en gefusileerd word, na dit schrijven, want ben maar een garnaal.

Gepost door: roy | 31-03-09

De commentaren zijn gesloten.