22-03-09

De kikkers zijn in grote form

Het is feest voor de kikkers. Al een paar dagen, aan één stuk door. En straks is't weer gedaan, een gans jaar wachten op een nieuwe kans.
kikkers1Op de eerste foto (aanklikbaar) zie je een deel van het resultaat van al dat gestoei.
Ze zijn toch wel met minder in aantal dit jaar, blijkbaar hebben de laatste generaties niet zo goed geleerd hoe ze zich moesten beschermen tegen de winter. 't Kan ook zijn omdat ze vorig jaar brute pech hadden: enkele dagen nadat de kikkerdril er was kregen we hier toen een geweldige hagelbui over ons heen, en nadien was er van kikkerdril heel wat minder te merken, het was een dun uitgestrekt blubberlaagje. Ik herinner mij ook dat er toen de eerste dagen heel weinig zon was, en ik kan me perfekt inbeelden dat kikkers2die warmte toch wel van pas komt.
Een heel gedetailleerd en duidelijk overzicht van kikkerdril tot kikker vind je hier
Op de tweede foto (eveneeens aanklikbaar) zie je een heleboel kikkers als je goed kijkt, en zie je ook heel duidelijk dat niet alleen de kikkers, maar ook de padden al bezig geweest zijn met hun huiswerk. Voor de groene kikkers is het nog wat te vroeg, en trouwens, die hun eitjes zakken naar beneden.
Ik hoop dat ik geen groene kikkers in de vijver heb dit jaar, want die maken toch wel wat kabaal 's nachts. Twee jaar geleden had ik er één, maar in tegenstelling tot de bruine kikker, die altijd terug komt naar de waterpartij waarin hij/zij werd geboren, is een groen kikker meer een avonturier. Die trekt erop uit en ziet wel waar hij terechtkomt. Dit jaar hier, volgend jaar meer dan waarschijnlijk in een andere vijver.

16:06 Gepost door Geert in Vijver | Permalink | Commentaren (7) | Tags: padden, kikkers |  Facebook

Commentaren

Oeioeioei... ... ik heb het dus grandioos verkeerd gedaan.
Het is te laat nu :-(
Maar ik zal deze tip zéker onthouden voor de volgende jaren! Hartelijk bedankt!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 22-03-09

Ik herinner me dat in de vijver van mijn ouders, een tijdje een paar groene kikkers hebben gezeten. En inderdaad, 's nachts konden paps en mams geen oog dichtdoen. En ge kunt geen elastiekje rond hun mond snoeren hè :-))
Op die tweede foto zijn inderdaad meer kikkers (of padden) te zien, dan je op het eerste zicht zou denken !
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 22-03-09

hallo Naast ons hebben ze een vijver en ik vind het geluid van de kikker echt niet zo hinderlijk. Maar misschien is het een bruine.

Gepost door: patrick | 22-03-09

@Patrick/ Als je ze nu al hoort, zijn het zeker bruine kikkers. Een groene kikker komt pas in mei uit zijn winterslaap, en vooral de volwassen exemplaren kunnen in jun en verder in de zomer lawaai maken. Zoals een kanariepiet willen ze ook boven ander geluid trachten uit te stijgen.

Gepost door: It is I, .... | 22-03-09

Ja hoor ,volgens de tweede foto mag je een orkest verwachten binnenkort in uw schoonheidsslaapje ;-)

Gepost door: royfoto | 22-03-09

Heerlijk geluiden van vogels, krekels, kikkers en wat al niet meer...
zijn geluiden van voorjaar en zomer.
Ik kan goed tegen al dat geluid van die dieren, enkel het geluid soms, hier in de buurt waar ik ga lopen in de avond, geloei/gejammer van koeien, (een melkvee houderij) waarvan ze de kalfjes meteen apart zetten, DAT geluid gaat me door merg en been!

Gepost door: ank | 22-03-09

geweldig geert,
die padden snoeren zijn eigenlijk nóg mooier om te zien hé,
vanmorgen ben ik gaan wandelen en zag diverse padden die doodgereden waren,
zond..

Gepost door: klaproos | 23-03-09

De commentaren zijn gesloten.