20-03-09

Grappig nieuws op radio 1

Kinderen van nieuw samengestelde gezinnen hebben soms meer dan 2 ouders, in de praktijk dikwijls 4. Jammer maar helaas. Maar de Belgische regering verwacht dat dit niet langer zal volstaan en wil op alles voorbereid zijn.
Vanmiddag gehoord tijdens het nieuws op Radio 1, waar toelichting gegeven werd over de nieuwe elektronische identiteitskaart voor kinderen jonger dan 12 jaar, het Kids-ID.

"Er zit een systeem in dat heet "Hallo Ouders" en dat zijn 2 kodes en met die kodes kan een omstander die een verdwaald kind aantreft heel snel in kontakt komen met een hele reeks ouders van dat kind, waardoor die verdwaling zo snel mogelijk een einde krijgt."

Het kan niet genoeg benadrukt worden hoezeer wij, de Belgische staatsburgers, blij zijn dat onze regering écht wel van aanpakken weet en, vooral, zeer vooruitziend is.

P.S. 1 Kids-ID...., jawel, alweer een Engels woord. Wat is er verdorie toch verkeerd aan het woord "kind" ? Of bij uitbreiding, wat is er toch verkeerd met de Nederlandse taal ?
P.S. 2 Ik had 2 ouders, en zelfs dat leek mij bij momenten één teveel. Maar dat is een ander verhaal wat misschien niet zo geschikt is voor een blog.

13:19 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: amai |  Facebook

Commentaren

Ik ben heel blij dat mijn dochterlief slechts 1 mama en 1 papa heeft. Maar niet iedereen heeft dat geluk natuurlijk, maar om te spreken van 'Een hele reeks ouders', dat lijkt me nu inderdaad toch wat grappig omschreven !
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 20-03-09

Neen, het werd letterlijk zo gezeg in het nieuws. Alles wat schuingedrukt staat is een letterlijke weergave :-))

Gepost door: It is I, .... | 20-03-09

:-)

je moet wel in de weer blijven om nieuws te maken hé geert:-)

Gepost door: klaproos | 20-03-09

De commentaren zijn gesloten.