20-03-09

Dan toch een nieuwe pup !?

aran_300x297Een tweede Aran..... ? Die bestaat niet, en daarom was ik eigenlijk niet zinnens om ooit nog een hond in huis te halen.
Zij die deze blog, of delen ervan, volgen zullen zich nog wel mijn bijdrage van 4 februari herinneren: Mijn allerbeste vriendin is dood.....
Haar hok, haar ren, alles is ondertussen al afgebroken, en in de plaats is er nu een kruidentuin. Maar kruiden kwispelen niet... Zo begon ik toch meer en meer af en toe serieus te twijfelen. Waarom niet eigenlijk ?
Ik werd enige tijd geleden over de streep getrokken toen ik een foto onder ogen kreeg van een Hovawart puppy. Ik was onmiddellijk vertederd door het snoetje, en vooral: ik herkende Aran erin. Ik vond dat die puppy precies dezelfde uitdrukking en dezelfde blik had als Aran. Nu ja, dacht ik nog, alle puppy's zullen wel op elkaar gelijken zeker.
Maar wat bleek nadien: het was verdorie Aran. En ik wist niet eens dat er een foto van haar als puppy bestond.
Het zal nog niet voor direkt zijn, want de nest bij mijn "leverancier" is pas gepland tegen volgend jaar, ten vroegste rond deze tijd. Maar ik kan wachten: de moeder van mijn nieuwe hond is de kleindochter van de halfzus van Aran, ik weet dus dat er goed bloed zal inzitten.
Geef toe, als je de foto hieronder vergelijkt met die hierboven: had jij gedacht dat de blik en de mimiek van een puppy van ocharme enkele weken oud, eigenlijk niet meer fundameteel verandert ?

aranneke


Ik heb nu rustig alle tijd om tegen dan een nieuw hok en een nieuwe ren te bouwen, en om eens rustig na te denken hoe ik er in 't begin kan voor zorgen dat de puppy mijn borders niet al te veel toetakelt.

Eens een hovawart, altijd een hovawart.

09:47 Gepost door Geert in Hovawart | Permalink | Commentaren (6) | Tags: puppy, aran |  Facebook

Commentaren

geen meer. Mooi diertje
Ikzelf moet er geen meer, als je zo een dier moet afstaan na een tiental jaren, dan doet dit teveel verdriet, en dat wil ik niet meer meemaken.
Heb me al wel enkele malen moeten vermannen, want die lieve en trouwe ogen slepen je wel mee, als je niet oplet.

Gepost door: royfoto | 20-03-09

Goed nieuws!! Dit is vandaag het beste nieuws, het gaat gewoon door dat er een nieuw hondje komt.
En een die ook in water wil?
Je bent nu zwanger Geert....
Het duurt een jaar bij jou, en het aftellen is begonnen!
Je begint je omgeving al hondvriendelijk te maken, en wij gaan het volgen....
Wat LEUK zeg!!!!

Gepost door: ank | 20-03-09

och geert,
dit logj ehad ik gemist zeg,
wat geweldig mooi nieuws is dit,

proficiat, jij bent echt in blijde verwachting:-)

Gepost door: klaproos | 21-03-09

Super ! En een vriend vervangen kan je niet... maar ja... het kriebelt hé als je zo een pup ziet. En je blijft in dezelfde bloedlijn, da's ook fijn. Hier voorlopig geen andere bouvier. Fijn te horen dat ook jij trouw blijft aan 'je ras'

Gepost door: one life | 25-03-09

Een vriend vervangen kan je niet hoe graag je ook zou willen maar ik kan me zo voorstellen dat dit weer dat ene speciale vriendje gaat worden. Lukt het aftellen een beetje ?

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 05-12-09

Prachtig dier! Ja, we smelten van zo'n beestje. Ik ben het met Roy eens: zo'n afscheid is te veel verdriet, maar de vreugde van zijn aanwezigheid is ook onuitsprekelijk. Moet je dat koppetje eens zien! Veel geluk met hem, hoor!

Gepost door: Ine | 05-12-09

De commentaren zijn gesloten.