18-03-09

Evolutieleer van Darwin doorprikt

Misschien wordt 18 maart 2009 wel een zeer belangrijke dag in de geschiedenis. Ik heb namelijk een aantal zeer simpele vragen bij de evolutieleer van Darwin. Toch al minstens twee.

Magnolia_Stellata_170309De eerste gaat over de Magnolia Stellata.
Eergisten maandag was er nog niets te zien en zo zag hij er gisteren uit. En ongeveer alle knoppen staan op springen, tegen vrijdag wordt dat één prachtige witte wolk bloemen. Maar dan komt het: er wordt nachtvorst voorspeld, en de Magnolia Stellata kan daar absoluut niet tegen. Eén nacht is voldoende om alle witte bloemen te laten verworden tot een smakeloos bruin allegaartje. En dat gebeurt nu telkens opnieuw, jaar na jaar, wellicht al eeuwen lang. Mijn pertinente vraag is: waarom, over de eeuwen heen, heeft de Magnolia Stellata nog altijd niet door dat hij beter in mei, of zelfs in augustus zou bloeien ? Ik durf te wedden dat Darwin daar geen valabele uitleg kan voor bedenken.

Mijn tweede vraag, zo mogelijk nog veel meer voor de hand liggend. Een mot vliegt altijd als het donker wordt. Toch, als ze een streepje licht ziet is ze er als de kippen bij om daar naartoe te vliegen. Nu komt het: waarom hebben die beestjes er nog nooit aan gedacht om .... gewoon overdag rond te vliegen ?

Ik zou deze vragen kunnen stellen aan Dirk Draulans, maar ik verwacht geen antwoord. Het woord "Magnoliastruik" is namelijk mannelijk in onze taal, en dat zal hem dus niet interesseren....

10:09 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: amai |  Facebook

Commentaren

:-)
géén al te moeilijke vragen gaan stellen geert,
stuur die maar naar de makers van het programma:-)

in elk geval staat de magnolia mij wel erg aan :-)

groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 18-03-09

Goeie vragen! :-) Zo zie je maar dat niks perfect is...zelfs de natuur niet! :-) Ik las laatst ergens dat alleen de dood perfect is...nou ja...qua resultaat neem ik dan maar aan, want hoe je er kómt laat ook vaak te wensen over! :-)))
Thanx voor je bezoekje aan mijn blog en ook voor de aanvulling op mijn postje! Heb natuurlijk al eens eerder in een postje over bloeddoneren over dat bloedonderzoek geschreven en wil niet helemáál in herhalingen vallen elke keer! :-) Maar de meeste lezers van mijn blogje lezen de reakties ook, dus wordt ook dát aspect weer eens in de herinnering gebracht!
Het is hier trouwens ook voor vrouwen elke 4 maanden en voor mannen elke 3 maanden...en 108x neem ik mijn petje voor af!
Groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 18-03-09

Dat zijn een paar goeie vragen, die je daar stelt ! Maar of je er ooit een antwoord gaat op krijgen ...
Toffe blog heb je hier, kom zeker nog 'ns terug kijken. Ik plaats een linkje zodat ik je makkelijker terugvind, als je het niet erg vindt. En i.v.m. dat tuinidee dat je voorstelde, je kan wel eens gelijk hebben. Als we nu al één en ander voorzien in de tuin, kan het al uitgroeien tot mooie stukken. Want onze renovatie binnen blijkt zo stilaan eeuwig te duren ... Probleem is dat ne mens niet op twee plaatsen tegelijk kan verderdoen hè. We zullen wel zien...
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 18-03-09

Ook ik heb geen goed antwoord. Zowel wij, mensen, als de natuur evolueren nog steeds door, we hebben nog veel te leren. En langzaam verschuiven de seizoen toch al...?
Daarom verwacht is dat er over eeuwen en eeuwen een magnolia bloeit terwijl het wintert in juli... zoiets???
groetjes,
ank

Gepost door: ank | 18-03-09

blijkbaar kan hij er wel tegen, de magnolia, want hij is er nog steeds dat je met je met die twee vragen de evolutieleer doorprikt lijkt me wat kort door de bocht. blijkbaar kan de magnolia stellata daar wel tegen, anders zou hij niet meer bestaan. en als zijn hardnekkigheid om te botten voor de laatste vorst hem zou nekken, dan zal de magnolia stellata gewoon verdwijnen: het mooiste voorbeeld van evolutie. dat van die mot heb ik me ook al afgevraagd. en ik heb een tijd geleden dan ook een blogpost geschreven over lepidopterie: http://blogonious.skynetblogs.be/post/6232547/als-een-mot-naar-de-vlam-hoe-word-je-criminee
laat je niet vangen aan creationisme. het is voor bange mensen die niet durven denken. ook over creationisme heb ik al heel wat geschreven op mijn blog.

Gepost door: eilandman | 18-03-09

@eilandman. Ja natuurlijk zijn de vragen niet echt au serieux te nemen. Ik zou hier zo maar eventjes Darwins stellingen ontkrachten, sommige Amerikanen zouden mij wel heilig verklaren. En dát ben ik zeker niet.
Uw theorie over de mot zal ik zeker eens lezen, en nog rap ook.
Trouwens, het verhaal van de Magnolia Stellata zal tot op zekere hoogte wel terug te brengen zijn tot dat van de olijfboom. Tegenwoordig wil iedereen zo'n zuiders ding in zijn tuin, terwijl ze hier niet echt thuishoren. Kwekers en tuincentra worden er beter van, de olijfboom zelf niet. Al evenmin als het milieu want al die kweeksels moeten vóór verkoop nog naar hier getransporteerd worden. Het bizarre is dat net dát er op lange termijn toe bijdraagt dat ze hier wél zullen overleven: de opwarming van de aarde.

Gepost door: It is I, .... | 19-03-09

De commentaren zijn gesloten.