08-03-09

Vakantie op Fuerteventura

't Zit er dus al weer enkele dagen op.
Vroeger trok je foto's, moest je nog eventjes wachten want het rolletje was nog niet leeg, kon je daarna je foto's laten ontwikkelen en nadat je ze ontving kon je er snel eens naar kijken om ze nadien in de kast te leggen waar ze pas na je dood weer tevoorschijn kwamen.
Tegenwoordig gaat dat gans anders. Je trekt foto's, hoe meer hoe beter, want die welke mislukt zijn kan je "deleten", wat overigens nooit gebeurt. Je komt thuis met ik-weet-niet-hoeveel gigabytes aan foto's, en wat doe je ermee ? Op een blog zetten natuurlijk. Veel verschil met vroeger is er niet: er kijkt ook geen mens meer naar. Maar ze staan nu toch wel lekker op het www. Gans de wereld kan ze zien.

Over onze verblijfplaats kan ik geen enkel negatief punt kwijt. Ligging, netheid, onderhoud, prijs, personeel, eten, rust, andere gasten.... alles was op en top in orde. Het Las Playitas Grand Resort richt zich vooral op een publiek dat iets anders zoekt dan "Blankenberge in de eeuwige zon" en doet veel inspanningen om ook sportmensen (lees: triatleten) aan te trekken. En dit aangezien de omstandigheden heel gelijkend zijn met die van de moeder van alle triatlons: de Iron Man in Hawai. Er zitten veel Zweden, Denen en Duitsers, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: respekt voor de andere gasten. Geen luidruchtige braspartijen, geen dikke buiken (dié Duitsers komen daar dus NIET), geen te opzichtig geschminkte dames. Wel jonge mensen - soms met kleine kinderen - die een weekje rust zoeken te kombineren met wat sport, minder jonge mensen die eigenlijk hetzelfde zoeken, en gepensioneerden die liever wat aktief zijn, of wat rusten, veeleer dan van de ene café naar de andere pannekoekengelegenheid te hollen en daabij geen enkele boetiek te willen overslaan.
Alle foto's zijn aanklikbaar om groter te bekijken in een nieuw venster.

Het resort in zijn geheel zag er als volgt uit. Blijkt ook dat eind februari al vele planten uitbundig bloeien, wellicht doen ze dat quasi het ganse jaar door.

resort_las_playitas_1 pelargonium_in_february

Het uitzicht vanuit ons klein appartementje was dik in orde.

room_with_a_view_1 room_with_a_view_2

En ook vanop de plaats waar we 's morgens buiten van een ontzettend uitgebreid ontbijtbuffet konden genieten hadden we een prachtig uitzicht.

breakfast_with_a_view

De meeste stranden hebben zwart zand, en dat is toch wel even wennen. Op één week tijd word je dat niet echt gewoon.

fuerteventura_west_coast_3fuerteventura_black_sand

En dan het eiland zelf.
Fuerteventura lijkt op het eerste zicht niet mooi qua landschap, daarvoor is het te weinig begroeid, en te vulkanisch. Maar toch.... als je op verkenning gaat merk je toch heel veel mooie plekjes en adembenemende uitzichten.
Zoals hieronder, gewoon in het binnenland.

fuerteventura_view

Of langs de noord-oost kust, waar je plots in een stukje woestijn terechtkomt. Naar verluidt allemaal zand dat met de wind rechtstreeks uit de Sahara komt aangewaaid.

fuerteventura_desert fuerteventura_desert_2

Niet ver daar vandaan, langs de noord-west kust, lijkt het dan wel weer Bretagne, met stijle klippen en een klotsende zee. Jammer dat het op dat moment heel eventjes wat minder mooi weer was.

fuerteventura_northwest_coast_1 fuerteventura_northwest_coast_2

Een klein beetje dieper, langs de west kust, was het zo mogelijk nog mooier, met grotten die door de zee in de stijle wanden zijn uitgespoeld.

fuerteventura_west_coast_1 fuerteventura_west_coast_2

Nog wat dieper, langs de zuid-west kust is het een paradijs voor golfsurfers. Niet te verwarren met windsurfen, wat heel wat gemakkelijker is, naar het schijnt. Voor golfsurfen heb je hoge golven nodig, en die zijn daar, het jaar rond, aanwezig.

fuerteventura_southwest_coast_1 fuerteventura_southwest_coast_2

En tenslotte, de lokale bevolking.
Zeer vriendelijk, en ze laten zich gemakkelijk tot op enkele meters benaderen om te fotograferen.

local_living_creatures_1 local_living_creatures_2

14:09 Gepost door Geert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: fuerteventura |  Facebook

Commentaren

Lol lokale bevolking
Mooie foto's

Gepost door: one life | 08-03-09

Het ziet er rustig uit en dat is wel wat....
Bij het resort is het wel duidelijk aangelegd hè?
Vond je het mooi genoeg om er nog eens terug te willen gaan?
groetjes
ank

Gepost door: ank | 08-03-09

Ik ga zéker nog terug. Maar ten dele omdat de zus van mijn dochter daar nu woont. Ook ten dele omdat het toch wel een goede plaats is om in een periode dat het hier slechter weer is, wat zon op te doen, en eens zalig te relaxen. Was mijn nicht daar niet, dan zou ik misschien een andere plaats daarvoor uitkiezen, of - meer waarschijnlijk - gewoon thuisblijven.
Maar alles samen: ik geef het een 9,5 op 10 op voorwaarde dat je vooraf weet waar je naar toe gaat.

Gepost door: It is I, .... | 08-03-09

Hey Geert,

Dat ziet er helemaal niet slecht uit. Speciale sfeer zo met dat zwarte zand en ruwe landschap.
Foto's zijn heel mooi.

Gepost door: Straal | 09-03-09

HEB JIJ ERGENS EEN DOCHTER RONDLOPEN?
ZEG NU NIET DAT IK DIT OOK AL WIST, WANT DAN IS HET ZEKER ALZHEIEMER HE!
ZIET ER ZEER MOOI UIT DAAR, WIL IK OOK WEL EENS NRTOE....

Gepost door: Melina | 10-03-09

@Melina. Ja, 't is al goed, je bent de dochter van mijn zus en niet omgekeerd. Liever dislexie dan Alzheimer.
En jij daar eens naartoe ? Je behoort verdorie tot de lokale bevolking :-))))

Gepost door: It is I, .... | 10-03-09

hallo, Volgende maand gaan we ook naar Coralejo in Fuerteventura. We hebben is ooit een tussenlanding gemaakt op het eiland, ik ben is benieuwd hoe het gaat worden.

Gepost door: zotspook | 17-09-09

De commentaren zijn gesloten.