15-02-09

Interessant voor tuinliefhebbers

Aangezien het hier de komende maanden meer dan geregeld over bloeiende vaste planten zal gaan wijd ik een artikel aan telers en verkopers van vaste planten.

Voor alle duidelijkheid: een vaste plant is een plant die - in tegenstelling tot de één- of tweejarigen, gedurende langere tijd ter plaatse blijft. Ze kenmerkt zich ook door het grotendeels bovengronds afsterven in het najaar, om in de lente weer op te schieten. Een voorbeeld dat wellicht iedereen kent is de aster.

 

JanSBij de echte tuinliefhebbers en zeker bij de liefhebbers van vaste planten zal de naam Jan Spruyt meer dan waarschijnlijk bekend zijn. Op zijn website vind je niet alleen een catalogus met heel veel informatie over elke specifieke vaste plant, er is ook een heel interessant artikel over de bodem, zijn struktuur, zijn zuurtegraad, hoe te bemesten, enz. Hoewel het op sommige momenten een beetje theoretisch is, loont het absoluut de moeite om het volledig te lezen. Klik hier voor dit artikel.

 

GuidoVdSEen andere kweker waar ik geregeld terugkeer is Guido Van de Steen; qua omvang, kwaliteit en aanbod moet hij zeker niet onderdoen voor Jan Spruyt. Ook hier verwijs ik graag naar zijn website.

 

anim1foto2_s

Bovenstaande twee foto's van op de website van Guido Van de Steen om u een idee te geven van de omvang van zo'n kwekerij, en vooral om u ervan te overtuigen dat het geen tuincenter is om op een zondagnamiddag eens te gaan shoppen. Toegang voor publiek is bij beide beperkt - konsulteer hun website.

19:36 Gepost door Geert in Tuin | Permalink | Commentaren (7) | Tags: vaste planten |  Facebook

Commentaren

het is nooit verkeerd om een nieuwe kweker te vinden geert, zeker als je een beetje tuin hebt,
inkiddels ben ik van een héél grote naar een kleine gegaan en daar past niet zoveel in, tuincentra kan ik nu probleemloos voorbij rijden:-)

groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 16-02-09

Da's niet zomaar een boek wat je leest: De Zwerm...

Gepost door: ank | 16-02-09

Hallo, Interessante informatie.
Of de Drakenbloedboom op Fuertaventura te vinden is, weet ik niet. Ze groeien bijna niet meer in het wild.
Vriendelijke groetjes,

Gepost door: Marja | 16-02-09

Net als Klaproos, kom ik van een 9000 m2 naar een tuin van enkele m2, en heb ik nu bijna zelden nog iets nodig.

Gepost door: royfoto | 17-02-09

9000 m2 ? Ik heb een goede 1500 m2. Mocht ik 9000 m2 hebben, ik geef dat nooit meer af. Tenzij de jaren mij parten zouden beginnen spelen natuurlijk. 1500 m2 is natuurlijk best aardig, maar eens je de microbe hebt is het te klein om alles op te zetten wat je zou willen.

Gepost door: It is I, .... | 17-02-09

Wat een prachtige zaak zeg !

Gepost door: one life | 18-02-09

@OneLife. Ah ja hé, goede ingedriënten zijn de basis voor een smaakvol recept. Dat moeten we jou niet vertellen zeker ?

Gepost door: It is I, .... | 18-02-09

De commentaren zijn gesloten.