09-02-09

Uit de oude doos (2)

Volgens de huidige maatstaven kom ik uit een kroostrijk gezin: we waren met vijf. En blijkbaar was er vanwege broertjes en zusjes geweldig veel interesse voor de jongste. Maar dat was ik niet, ik was op één na de jongste.

alle5

Batterijen bestonden er nog niet in die tijd, of tenminste, toch niet dat ik mij kan herinneren. En als ze al bestonden dienden ze zeker niet om in speelgoed te steken.
Neen, speelgoed in mijn kindertijd tijd was iets waar je er niet veel van had, zodat je niet te lang hoefde na te denken wat je uit de kast zou halen. Hoe anders is dat nu !
Maar vooral: bij gebrek aan televisie was speelgoed iets wat je uren na elkaar zoet kon houden. Iets in elkaar steken, 'k heb het altijd graag gedaan. En ik moet eerlijk zeggen, ik ben dan wel linkshandig, maar 'k heb er twee "rechterhanden" aan overgehouden. Bij mij is nog nooit een stielman in huis geweest. En bij uitbreiding: bij vrienden en familie ook niet.

spelen

Mijn interesse en drang om alles open te vijzen om te zien hoe het vanbinnen werkt, heeft mij op 4-jarige leeftijd wel bijna het leven gekost. Tijdens één van mijn geheime praktijksessies elektriciteit. En 't was méér dan een breinaald in 't stopkontakt, véél meer. Maar daarover later misschien, want 't is een lang verhaal. Eentje van vóór de tijd van de verliesstroomschakelaars.

17:36 Gepost door Geert in Uit de oude doos | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kleine geert |  Facebook

Commentaren

Goeienavond, Tijden veranderen en mensen spijtig genoeg ook, hé. Je zal vast en zeker een goeie engelbewaarder gehad hebben, als kind!
Nog een fijne avond ...

Gepost door: Ri@ | 09-02-09

wat leuk om zo je herinneringen vast te leggen...

Gepost door: ank | 12-02-09

De commentaren zijn gesloten.