27-01-09

Meikoningin moet nog groeien

Op Google staat "Meikoningin" garant voor websites over missverkiezingen. Hier niet.
Bij mij is de Meikoningin een ordinaire kropsla. Behalve wat water en wat licht heeft ze niets nodig, wat van een doorsnee miss niet kan gezegd worden. Meikoningin is een oud ras voor vroege oogst.
Tegen beter weten in heb ik dus zondag sla gezaaid. Waarom tegen beter weten in, als het toch een vroege soort is ? Nu of binnen een week of twee, of zelfs drie, voor het tijdstip van oogsten maakt het niet zoveel verschil. Niet alleen de temperatuur, maar vooral ook het aantal uren licht is belangrijk. De temperatuur wil ik nog beïnvloeden, met kunstmatig licht hou ik mij niet bezig voor een krop sla.

Meikoningin

En welke verzorging vraagt onze Meikoningin ? Momenteel staat ze binnen op een plaats met veel licht, niet te warm (16 à 17 graden), zonder direkt zonlicht. Niet te warm, want sla is een koude kiemer - net daarom zal sla gedurende een al te warme zomerweek moeilijk kiemen, de ijskast kan dan voor 48u soelaas bieden.
Zodra de plantjes zijn uitgekomen zal ik de bak in de serre zetten, en ze binnenhalen op avonden dat er algemene nachtvorst voorspeld wordt. In de serre staan ze in deze tijd van 't jaar niet te warm, zodat ze niet te snel - en dus te iel - gaan groeien. Wanneer ze worden gespeend zal je hier later wel kunnen lezen.

16:22 Gepost door Geert in Groenten | Permalink | Commentaren (2) | Tags: sla, meikoningin, zaaien |  Facebook

Commentaren

Jij bent dus al begonnen... hier moet eerst nog een deel gespit en omheind worden. To do voor... mid/eind febr.

Gepost door: one life | 28-01-09

Zoals ik schreef, eigenlijk nog tijd genoeg.... Zeker als er (nog) geen serre is. Als het weer vanaf half februari meevalt kan je in volle grond misschien bijna gelijktijdig oogsten met mij. Ik moet immers nog verplanten wat ook voor een rem op de groei zorgt.

Gepost door: It is I, .... | 28-01-09

De commentaren zijn gesloten.