25-01-09

De tuin in januari

Vriezen, sneeuwen, later op 't jaar zullen we er als tuinliefhebber nog blij om zijn. Om maar iets te noemen: misschien zullen er voor het eerst sinds lang eens minder slakken zijn ????
Maar de kou had natuurlijk ook andere gevolgen, die me dwongen om rustig toe te kijken: als het gazon bevroren is loop je er best niet op en planten die bevroren zijn worden beter niet aangeraakt.
Was er niet veel te doen, dan was er wel veel te zien in de tuin en in de natuur.

merel_aan_vijver2voederplaats
voederplaats2reiger

Zoals de vogels die kwamen drinken aan de vijver en voedsel kwamen zoeken op de plaats waar ik het kwistig uitstrooide. Of een reiger bij de invallende dooi vanop het dak van buurman kwam kijken of het ijs op de vijver nu nog niet allemaal gesmolten was.

 

Er was niet alleen vanalles te bekijken, er was ook wel al iets te doen, tenminste van zodra de tuin weer kon betreden worden na de vriesperiode.

knotten_1
knotten_2
knotten_3

Deze week werden de wilgen langs de beek geknot. Het hout werd verzaagd, de overschot diende deels om te verhakselen, deels om een lage afspanning te vlechten langs de beek, zodat de gehakselde hout niet na enkele dagen in de beek zou liggen: merels zijn vaak al te naarstig op zoek naar wormen, en verplaatsen alles wat losligt.

19:29 Gepost door Geert in Tuin | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vogels, reiger, vorst, sneeuw |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.