23-09-11

In 't nieuw - 1

Terwijl ik op mijn blog enige tijd quasi volledig inaktief was, heb ik thuis natuurlijk niet stilgezeten.
Eén van de meest in het oog springende veranderingen is een gloednieuw salon.
En zoals dat wel vaker gebeurt: honderden salons heb ik bekeken, gewikt en gewogen...., en de keuze viel op de allereerste die ik zag. 'k Had mijzelf dus een hoop moeite kunnen besparen. Hij komt van Ikea.
Nu nog mijn salontafel schilderen, want dat donkerbruin past er niet echt bij.

IMG_4663.jpg

Gelukkig stond ik er niet alleen voor. Bij het buitendragen van mijn oude salon kreeg ik vakkundige hulp van Jolan.

IMG_4241.jpg

11:42 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: jolan, ikea, salon |  Facebook

13-03-10

Beautiful Blogger Award

De vlag dekt de lading niet. Ik ben vast en zeker geen 'beautiful blogger'.
Of "Beautiful Blog Award" een betere titel geweest zou zijn, daar spreek ik mij niet over uit.

blogaward


In elk geval, ik ontving van Nana deze fantastische onderscheiding, waarvoor ik haar niet alleen volgens de spelregels, maar ook zomaar van harte dank.
Er zijn inderdaad spelregels gekoppeld aan zo'n award:
   - je moet de blogger van wie je de award ontving bedanken
   - je moet de award op je blog zetten
   - je moet de persoon die je nomineerde linken
   - je moet 7 interessante dingen vertellen over jezelf
   - je moet 7 andere bloggers nomineren
Net als Nana ga ik afwijken van de laatste regel. Ik nomineer niemand. Elke blog verdient het om genomineerd te zijn. Dus... iedereen die dit graag opneemt: doe het !!!

En nu nog 7 al dan niet interessante dingen over mezelf.

1) Ik ben heel loyaal, en zal niet rap iemand afvallen. Integendeel, ik zal zelfs lang - soms te ? - anderen verdedigen. 
2) Ik ben niet snel kwaad te krijgen. En als ik kwaad ben duurt het nooit lang. Maar o wee als het de dag nadien nog niet over is, dan komt het misschien nooit meer goed. 
3) Ik kan veel te moeilijk gewoon klaar en duidelijk "nee" zeggen. En soms wordt daar teveel gebruik of misbruik van genaakt. Mensen die me kennen zullen anderzijds wel merken als iets tegen mijn zin is, maar het ware misschien voor iedereen gewoon duidelijker als ik "nee" zou zeggen.
4) Ik voel me soms te snel en te veel verantwoordelijk voor iets of iemand. Als ik iets aanpak, als ik mij voor iets engageer, dan wil ik er voor zorgen dat er niemand is die ook maar één opmerking zou kunnen maken. Zodanig zelfs dat anderen soms zeggen "ge zijt zot dat ge dat allemaal doet".
5) Spiritualiteit is iets wat volledig aan mij voorbij gaat, en ik ben daar heel erg blij om. Ik krijg het soms een beetje op de heupen als ik merk hoezeer er nagedacht wordt over vanalles en nog wat. Het is wat het is.
En als je vindt dat het zou mogen veranderen, wel doé er dan wat aan. Weliswaar niet zonder overleg, maar zeker zonder eindeloos gepalaver en gemediteer.
6) Ik ben overwegend optimistisch
7) Ik heb wel een gloeiende hekel aan de hypocrisie van veel mensen. Een voorbeeld ? Mensen die na een vreselijk en dodelijk ongeval met drie fietsende studentes staan roepen om meer verkeerslessen in het onderwijs, maar ondertussen met zoonlief aan de hand aan het zebrapad niet kunnen wachten tot voor hen het licht op groen springt. Of ondertussen met de kinderen op de achterbank - waar die zelfde kinderen een uitstekend zicht hebben op de kilometerteller - hier en daar, of zelfs overal, te rap rijden.

11:00 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook

04-06-09

Geraniums

Er bestaat eigenlijk een grote naamsverwarring tussen Geranium en Pelargonium.
De meeste mensen noemen de éénjarigen die ze meestal in bloembakken zetten Geranium, maar eigenlijk zijn dit Pelargoniums.
De Geranium is een vaste plant die je, al naar gelang de variëteit, overal in de tuin kunt plaatsen.
In de gematigde zones van Europa en Azië komen wel honderd verschillende soorten in het wild voor, terwijl de Pelargonium haar thuisland in Zuid-Afrika heeft. Zoals reeds gezegd is de Geranium volkomen winterhard en de Pelargonium allerminst.

Er zijn soorten Geraniums voor vrijwel alle groeiomstandigheden.
Sommigen verdragen de diepste schadauw, terwijl anderen in de volle zon gedijen. Verschillende soorten zijn zeer geschikt om op de voorgrond van heesters te worden toegepast. De plant kan fel uitbreiden door spontane uitzaai en sterke verjonging. Er zijn ook soorten die als bodembedekker gebruikt kunnen worden. Veel variëteiten lenen zich heel goed om als borderplanten tussen andere vaste planten te worden gebruikt. Enkele kleine soorten, die overigens wat meer aandacht vragen, zijn geschikt voor de rotstuin.

Geraniums hebben de hele groeiperiode een levendig en vriendelijk voorkomen.
Sommige blijven tijdens de winter groen, andere krijgen in de herfst heel mooie rode bladeren. Al naargelang de soort, kunnen we Geraniums verkrijgen die reeds bloeien vanaf mei tot laat in het najaar.
Wat de vochtbehoefte betreft, is dit ook afhankelijk van de soort. Sommige houden van een vochtige standplaats terwijl anderen het op een droge plaats uitstekend doen.

Een uiterst belangrijke eigenschap van Geranium is dat ze weinig onderhoud vragen, dus zeer aan te bevelen voor een onderhoudsvriendelijke tuin.
Deze planten worden ook zelden aangetast door ziektes of door een insectenplaag.
Wanneer men na de bloei direct de planten terugsnijd, kunnen deze ook nog voor een tweede keer in bloei komen. Dit is ook afhankelijk van de soort.

21:20 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

20-03-09

Grappig nieuws op radio 1

Kinderen van nieuw samengestelde gezinnen hebben soms meer dan 2 ouders, in de praktijk dikwijls 4. Jammer maar helaas. Maar de Belgische regering verwacht dat dit niet langer zal volstaan en wil op alles voorbereid zijn.
Vanmiddag gehoord tijdens het nieuws op Radio 1, waar toelichting gegeven werd over de nieuwe elektronische identiteitskaart voor kinderen jonger dan 12 jaar, het Kids-ID.

"Er zit een systeem in dat heet "Hallo Ouders" en dat zijn 2 kodes en met die kodes kan een omstander die een verdwaald kind aantreft heel snel in kontakt komen met een hele reeks ouders van dat kind, waardoor die verdwaling zo snel mogelijk een einde krijgt."

Het kan niet genoeg benadrukt worden hoezeer wij, de Belgische staatsburgers, blij zijn dat onze regering écht wel van aanpakken weet en, vooral, zeer vooruitziend is.

P.S. 1 Kids-ID...., jawel, alweer een Engels woord. Wat is er verdorie toch verkeerd aan het woord "kind" ? Of bij uitbreiding, wat is er toch verkeerd met de Nederlandse taal ?
P.S. 2 Ik had 2 ouders, en zelfs dat leek mij bij momenten één teveel. Maar dat is een ander verhaal wat misschien niet zo geschikt is voor een blog.

13:19 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: amai |  Facebook

18-03-09

Evolutieleer van Darwin doorprikt

Misschien wordt 18 maart 2009 wel een zeer belangrijke dag in de geschiedenis. Ik heb namelijk een aantal zeer simpele vragen bij de evolutieleer van Darwin. Toch al minstens twee.

Magnolia_Stellata_170309De eerste gaat over de Magnolia Stellata.
Eergisten maandag was er nog niets te zien en zo zag hij er gisteren uit. En ongeveer alle knoppen staan op springen, tegen vrijdag wordt dat één prachtige witte wolk bloemen. Maar dan komt het: er wordt nachtvorst voorspeld, en de Magnolia Stellata kan daar absoluut niet tegen. Eén nacht is voldoende om alle witte bloemen te laten verworden tot een smakeloos bruin allegaartje. En dat gebeurt nu telkens opnieuw, jaar na jaar, wellicht al eeuwen lang. Mijn pertinente vraag is: waarom, over de eeuwen heen, heeft de Magnolia Stellata nog altijd niet door dat hij beter in mei, of zelfs in augustus zou bloeien ? Ik durf te wedden dat Darwin daar geen valabele uitleg kan voor bedenken.

Mijn tweede vraag, zo mogelijk nog veel meer voor de hand liggend. Een mot vliegt altijd als het donker wordt. Toch, als ze een streepje licht ziet is ze er als de kippen bij om daar naartoe te vliegen. Nu komt het: waarom hebben die beestjes er nog nooit aan gedacht om .... gewoon overdag rond te vliegen ?

Ik zou deze vragen kunnen stellen aan Dirk Draulans, maar ik verwacht geen antwoord. Het woord "Magnoliastruik" is namelijk mannelijk in onze taal, en dat zal hem dus niet interesseren....

10:09 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: amai |  Facebook

14-03-09

15 graden voorspelden ze.....

..... en 't klopte nog ook: deze voormiddag 9 en deze namiddag 6

18:15 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: amai |  Facebook

06-02-09

Opgedragen aan Museeuw

Museeuw ontkent alle dopinggebruik.
Museeuw geeft dan toch doping toe.
Museeuw verlaat vrouw en kinderen voor de ex van Jo Planckaert.
Als je zo door het leven moet gaan, amai !

This text will be replaced by the flash music player.

"The Hunter" by The God Machine

All things will eventually die
And a true hunter weeps at a merciless killing
But someone will always hurt you
But someone will always hurt you

You're selfish and you're conceited
And the world's at your feet but because of your beauty
Gestures are shallow
Your gestures are shallow

Oh what do you do when you feel like you're living a lie
Oh what do you do when you feel you're living a lie

11:15 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: liegen, bedriegen, amai |  Facebook